Invitatii nunta originale
Idei creative

Invitatii nunta originale

de
Pentru a realiza manual invitatiile de mai jos ai nevoie de cateva materiale usor de procurat de la un magazin de specialitate (in cazul nostru, Creativ Hobby din Timisoara, str. Gh Lazar nr.6 ) sau o librarie. Tehnica aceasta se bazeaza in principal pe decuparea unor fragmente din servetele de masa si pe lipirea lor cu un adeziv special pe bucati de panza, aplicate in prealabil pe carton.
 
NECESAR: carton colorat cu textura, materiale textile, cutter, lipici (“Moment” – adeziv universal), servetele (colorate, cu model sugestiv, repetitiv), adeziv pentru servetel, pensula fina, foarfeca, panglica, marker permanent de diverse culori
 
MOD DE REALIZARE
 
Eu am folosit carton de format A3 pe care l-am pliat in doua pe lungime si apoi l-am taiat atent cu cutterul folosind un liniar pentru a obtine o taietura dreapta. Daca ai la indemana o ghilotina, cu atat mai bine! Pentru a obtine un efect optic mai bun poti trasa marginea indoita a cartonului cu un obiect ascutit (de exemplu un varf de foarfeca). Dintr-un carton A3 obtii 5 invitatii de dimensiune 10x15 ce se deschid (deschise sunt 10x30).
 
Invitatii nunta coli carton a3 si panza sac
 
Poti cumpara panza simpla, de bumbac sau panza de sac pentru un efect artistic. Panza de sac se decupeaza proportional cu cartonul. Pentru a evita ca materialul sa se desire, poti scoate cateva fire din margine, lasand astfel materialul cu “mustati” laterale.
 
Daca ai ales panza simpla de bumbac faci crestaturi laterale si apoi sfasii materialul (arata mai bine decat taiat si e mai drept) pentru a obtine dimensiunea dorita.
 
Pentru a fi sigura ca lipiciul nu devine sfaramicios si ca are o aderenta optima foloseste “Moment” - adeziv universal. Este usor de aplicat si are uscare rapida. Lipeste materialul pe carton, asigurandu-te ca ai adeziv pe toata suprafata de contact. Asteapta pana ce lipiciul este complet uscat.
 
Invitatii nunta unicat lipici moment si servetele
 
Alege astfel servetelele incat diverse portiuni ale lor sa iti foloseasca la decorarea invitatiilor. Taie cu atentie fragmentul si gandeste-te cum il aplici pentru a obtine un efect optic cat mai bun. Este indicat sa alegi un model repetitiv, astfel incat invitatiile sa iasa aproape identice. Desfa servetelul dezlipind doar suprafata cu model (de obicei servetelele sunt compuse din 3 straturi, tu ai nevoie doar de cel colorat).
 
Pe suprafata din invitatie unde urmeaza sa fie aplicat servetelul dai un strat de adeziv special pentru servetele. Dupa ce ai desprins stratul colorat al servetelului il aplici pe invitatie dupa care mai pui un rand de adeziv peste servetel pentru a asigura o aderenta optima. Pensula cu care aplici adezivul trebuie sa fie moale pentru a nu rupe servetelul cand aplici al doilea strat de adeziv. Servetelul il poti lipi fie peste panza, fie peste carton. Arata bine daca faci diferite treceri de pe panza pe carton.
Iata o invitatie care este de effect prin parcurgerea acestor primi trei pasi. Poti sa o decorezi mai departe, dar la fel de bine poate ramane in aceasta faza. 
 
Invitatii nunta unicat lipici servetele
 
Invitatia astfel obtinuta poate fi decorata cu panglica de diverse culori, aplicata cu acelasi lipici “Moment”. Panglica se cumpara fie de la mercerie, fie de la magazinul de hobby.
 
Tai panglica la dimensiunea dorita, aplici pe toata lungimea ei lipici, o fixezi pe invitatie.
Poti folosi carioca (pentru carton)sau marker universal permanent lucios sau mat (pentru textile). Alege culorile astfel incat sa fie in ton cu invitatia.
 
Iata pe scurt pasii ce trebuie parcursi pentru realizarea unei invitatii de nunta unicat cu servetel:
  1. Taierea cartonului colorat cu textura (se gaseste in orice librarie)
  2. Lipirea materialului textil
  3. Aplicarea servetelelor pe invitatii
  4. Decorarea invitatiilor cu panglici
  5. Decorarea invitatiei cu marker colorat (desene sau text)

Nu uita! Poti comanda invitatii de nunta de la furnizorii prezenti in Invitatii nunta Alba

Iata cateva invitatii obtinute cu tehnica decupajului de servetele:
Opinii (1)
Interesante si in ... | 28 octombrie, 2010
Interesante si in acelasi timp foarte originale. Felicitari.
Am sa incerc si eu urmand recomandarile tale.

Cu simpatie, Tatiana

Adauga opinia ta: